Hogy is áll az otthonteremtés?

Elég régóta (lassan 3 éve) zajlik, mégis sokan értetlenkednek, hogy mire jó ez az otthonteremtési program. Segítünk nekik egy kicsit.

Mindehhez egy kicsit (mintegy 15 évet) vissza kell menni az időben, hiszen

Magyarországon 2002 után a baloldali kormány megszüntette a korábbi otthonteremtési rendszert, ami a devizahitelezés felé terelte a magyar családokat. Ennek eredményeként a lakossági devizahitelek összege több mint százszorosára emelkedett. Mondjuk ez lenne az első sarokpont. Aki nem hallott a devizahiteles válságról, az nagy valószínűséggel nem ebben az országban élt az elmúlt évtizedben...

Különböző eszközökkel sikerült megállítani a a családok ellehetetlenülését eredményező lejtmenetet, és a

harmadik Orbán-kormány intézkedéseinek köszönhetően a családok ma már jelentős állami támogatást vehetnek igénybe használt és új lakások vásárlása esetén is. Mindezt úgy, hogy a családok túlzott eladósodás nélkül tudnak saját lakáshoz jutni. A 2015-ös bevezetés óta már több mint 50 ezer család igényelt otthonteremtési támogatást, közel 136 milliárd forint értékben, ami azért – minden kritika ellenére – nyugodtan nevezhető sikernek. (Főleg, ha tudjuk, hogy honnan indult a polgári kormány 2010-ben...). És mindenesetre az is jó hír, hogy a program pénzügyi fedezete biztosított, hiszen a 2017-es költségvetésben erre a célra több mint 210 milliárd forint áll rendelkezésre.

S miután a kormány nemzeti ügynek tekinti az otthonteremtést, valamint deklarált célja, hogy minden magyar családnak saját otthona legyen, ezért biztosak lehetünk abban, hogy 2018-ban is folytatódni fog.

 

https://otthonteremtes.blogstar.hu/./pages/otthonteremtes/contents/blog/44629/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?