Már csak egy lépés

A múltkor ott hagytuk abba, hogy a szemben lakó jó barátaink átjöttek hozzánk egy „utolsó vacsira” mielőtt teljesen szétbombáznánk a lakást. Kiderült, nekik is égetően aktuálissá vált a fűtési rendszer gatyába rázása, mert az elmúlt években a rossz hitelük miatt szinte semmit nem tudtak költeni a lakásukra. Isteni szerencse, hogy pont friss tapasztalataink voltak ezügyben és ajánlottam, hogy menjenek el egy MFB pontba érdeklődni, mert szerintem ez nekik is megfelelő termék lehet.

A kép illusztráció

Hát elmentek. És ugyanolyan pozitív tapasztalatokkal tértek vissza, mint mi. Nagyon készségesen fogadták őket, nem kellett órákat várni, gördülékenyen ment az egész és minden kérdésükre választ kaptak. Ráadásul nem is ahhoz az ügyintézőhöz mentek, ahova mi, hanem egy másik MFB pontba, tehát nem arról van szó, hogy kifogtuk az egyetlen értelmes kollégát.

Külön örömük, hogy kiderült: olyan költségeket is el tudnak majd számolni, pl. a tervezési, vagy eljárási díjakat, amire nem számítottak és már bekalkulálták veszteségként. Ezt az összeget most szerencséjükre a lakásba tudják fektetni.

Az előírt 10 százalékos önerő nekik is hatalmas segítség, nem is beszélve a kamatmentességről. Szerencsétlenek, el nem tudom képzelni mennyire kizsigerelhették őket a devizahitelükkel, de talán ezzel az MFB-s kölcsönnel előre tudnak majd tervezni a törlesztővel, ráadásul nem a kukába dobják a pénzt, hiszen olyan dologra költenek, amivel már rövid távon is spórolnak, mert kisebb lesz a számla.

Szóval nagyon boldog vagyok, hogy segíthettem nekik. Remélem ők is hamar eljutnak oda, hogy belevágjanak és még a nagy hidegek előtt rendbe tudják tenni a vityillójukat.

Mi pedig elkezdtük kipakolni a fürdőt, már megvan hova tesszük a kazánt és kinéztük azt is, hol tudjuk majd a legolcsóbban megvenni. A lakás többi része is készen áll, szabadon kibonthatók már a konvektorok. Ha minden jól megy, a következő héten nekilátunk! 

Már alig várjuk!

https://otthonteremtes.blogstar.hu/./pages/otthonteremtes/contents/blog/43097/pics/15069342914816284_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?