A szomszéd is rákapott!

A múltkor ott hagytuk abba, hogy minden papírmunkát elintéztünk és most az MFB-re várunk, hogy átfusson a bankon az igényünk és folyósítsák a pénzt.

Mi már elkezdtünk lélekben készülni a lakás szétverésére, de még nem volt annyi erőnk, hogy neki is kezdjünk. Abban maradtunk a párommal, hogy ezen a hétvégén még pihenünk egyet, áthívjuk a szemben lakó barátainkat egy vacsira, a jövő héten pedig belecsapunk.

Apropó, szomszédék! A vacsora kapcsán végre nekem is sikerült valami hasznos tanáccsal segíteni másokat. Nagyon finomat ettünk, de most nem is ez a lényeg, Feri és Viki nálunk maradt még egy picit, hogy beszélgessünk. Szegények 12 éve vettek fel devizahitelt a lakásuk felújítására és innentől már ismerős lehet a történet. Jött a válság, a törlesztőjük majdnem a háromszorosára ugrott, egyik hónapról a másikra éltek. Az elmúlt években a forintosítás után tudtak valamelyest egyenesbe jönni, nemrég pedig egy nagyobb összeghez jutottak és ezzel visszafizették a hitelt.

Sajnálom őket, hiszen a felvett összeg többszörösét fizették vissza és most ott tartanak, ahol a part szakad, megint kellene költeniük a lakásra (pont a fűtésre), de érthető okokból egyáltalán nem tudtak félretenni, hosszú idő után idén először tudtak elmenni egy nagyon visszafogott velencei tavi nyaralásra.

Ekkor meséltem nekik, hogy mi mit tervezünk és bizony beugrott: számukra is elég kedvező lehet ez az MFB hitel, hiszen nincsenek benne azok a kockázatok, amelyek miatt rosszul jártak a devizahitellel.  Töviről-hegyire elregéltem, hogy mennyire meglepően egyszerűen ment nálunk az ügyintézés és milyen készségesek voltak. Feriéknek csillogott a szemük, és másnap hívott is, hogy kedden már az MFB Pontban kezdenek és majd hív, hogy mire jutottak.

Nagyon kíváncsi vagyok, remélem tudtam nekik segíteni.

Nemsokára kiderül. 

https://otthonteremtes.blogstar.hu/./pages/otthonteremtes/contents/blog/42864/pics/15064107769922134_800x600.jpg
Hírek,Sikertörténetek,Tanács-Adó
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?