Gördülő ügyintézéssel csökken a rettegésünk a sárga csekktől

Szóval ott hagytuk abba a múltkor, hogy a feleségem barátnőjének ajánlására körbe néztünk a neten, hogy milyen állami támogatású hitelek vannak a fűtéskorszerűsítésre. Kis keresgélés után rá is tévedtünk az MFB honlapjára, ahol nem akartunk hinni a szemünknek: 

2017. áprilisától 115 milliárd forintra pályázhatnak azok a családi házak, társasházak és lakásszövetkezetek, melyek energetikai korszerűsítést és megújuló energiaforrások alkalmazását tervezik. Ráadásul nulla százalékos kamatozású hitelből, ezt mintha nekünk találták volna ki!

Nem is kellett több, másnap felkerekedtünk hát az asszonnyal a legközelebbi MFB Pontba, ahol rövid várakozás után egyből fogadtak is. Nagyon készséges volt az ügyintéző hölgy, türelmesen végighallgatta a történetünket, elmondtuk neki, hogy szeretnénk a régi konvektorokat kidobni, helyett cirkó fűtést beépíteni és a szigetelést is rendbe tenni.

Elmondta, hogy szeptember 1-től tovább egyszerűsítettek a feltételeken, és úgy látja semmi akadálya nincs, hogy felvegyük, a feltételeknek megfelelünk. Külön kiemelte, hogy az elszámolható költségek közé tartozik az anyagköltség, munkadíj, szakértői, tervezői, eljárási költségek, műszaki ellenőrzés költsége és a nyilvánosság biztosításának költségei. Ha az elvárt minimum önerővel (10% !!!)is rendelkezünk mehet is dolog.

Kitöltöttünk néhány nyomtatványt, majd egyeztettünk egy követkető időpontot, amikor az ilyenkor szokásos dolgokat (bankszámlakivonat, munkáltatói igazolás) hoztuk magunkkal, illetve árajánlatot a tervezett munkákról. 

Az ügyintézés eddig – lekopogom – meglepően gördülékeny volt, és hatalmas mázlinkra a következő héten még szakembert is találtunk a munkára, akivel meg is tudtunk állapodni. Ha minden jól megy, az elkövetkezendő időszakban átfut a bankon is az igényünk és elkezdődhet a várva várt felújítás. 

Amint lesz fejlemény, jelentkezem, de addig is felkészítjük a lakást az ostromállapotra :)

https://otthonteremtes.blogstar.hu/./pages/otthonteremtes/contents/blog/42720/pics/15059824334736058_800x600.jpg
Hírek,Kérdezz-felelek,Sikertörténetek,Tanács-Adó
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?