Óriási az érdeklődés a csok iránt

Óriási az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az idei első fél évben 61 ezren érdeklődtek a bankoknál, hat hónap alatt 11 900 kérelmet nyújtottak be, ezek összértéke 31,9 milliárd forint. Az elmúlt egy évben több mint 22 ezer családnak sikerült segíteni a csokkal, ami 43 milliárd forintos támogatást jelent.

Az adatok azt tanúsítják, hogy a magyarok bíznak ebben az otthonteremtési lehetőségben, és élnek is vele. Jelezte ugyanakkor azt is, hogy a csok csak egy eleme az otthonteremtési programnak, a lakáshoz jutást segíti az áfacsökkentés, a háromgyermekeseknek járó 10 millió forintos támogatás és a nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) létrehozása is

 A program népszerűsége megnyilvánul az építési engedélyek számának növekedésében is, a KSH legfrissebb adatai szerint az idei első hat hónapban több építési engedélyt adtak ki, mint tavaly összesen.

A legjobban a megyei jogú városokban emelkedik a szám, de a községekben is 72 százalékos a növekedés.

A kormány azért indította el az otthonteremtési programot, hogy minden család saját lakáshoz vagy házhoz jusson, méghozzá elérhető áron. A kormány részéről minden szükséges forrás rendelkezésre áll, 2017-ben ez 211 milliárd forintot jelent.

A Jobbik a bérlakás-építési programot "erőlteti", pedig a saját lakás és a saját ház a polgári élet egyik nagyon fontos eleme.

A szocialista Korózs Lajos szerint az otthonteremtési kedvezményrendszer életidegen és mindenféle realitásoktól mentes.

Erre éppen 11 900 cáfolat érkezett.

 

https://otthonteremtes.blogstar.hu/./pages/otthonteremtes/contents/blog/29051/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?