Körkép a CSOK-ra is alkalmas telekárakról

A CSOK igénybevételére alkalmas telkek átlagos négyzetméterára Budapesten 13 százalékkal nőtt, ami jól jelzi az egyre növekedő érdeklődést a kedvezmény iránt. Az ország más régióbian egyelőre vegyesen alakultak a telekárak: Vas megyében drágultak, Pest megyében stagnáltak, míg Győr-Moson-Sopronban olcsóbbak lettek. Még mindig tekintélyes a különbség a külterületi és a lakóövezeti telkek értéke között. 

A telekpiacon folyamatos az élénkülés, a kínálat az egész országban ütemesen bővül, de ezzel párhuzamosan az árak is megugrottak. Budapesten az építésí telek négyzetméterára átlagosan 40 ezer forint környékén állt be, ami több mint 10 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet. A jelenség mögött a nagycsaládosok megjelenése áll, akik érdeklődését elsősorban a CSOK fűti.

A budapesti agglomerációban érdekesen alakultak a telekárak december óta: Szigetszentmiklóson 5, Törökbálinton 25 százalékkal estek az árak, ezzel szemben Gödön és Gyömrőn 60-70 százalékos emelkedés tapasztalható. Várhatóan a CSOK-ra is alkalmas családi házat építeni tervezők Biatorbágy, Budaörs, Érd, Százhalombatta és Törökbálint felé veszik majd az irányt. Ezektől a kilengésektől eltekintve Pest megyében stagnáltak az árak, májusban átlagosan ugyanúgy 12 ezer forintba került egy négyzetméter, mint december végén. 

Országszerte is jelentős változások láthatóak, Vas megyében például 33 százalékkal 8 ezer forintra emelkedett a telkek átlagos négyzetméterára, Bács-Kiskunban 20 százalékkal 6 ezer forintra nőtt az átlagár a kínálati piacon. Ezzel szemben Győr-Moson-Sopron megyében csökkentek az árak, mégpedig 25 százalékkal 15 ezer forintra, és Fejérben is olcsóbbak lettek a telkek, az átlagos négyzetméterár ebben a megyében 6 százalékkal 8 ezer forintra mérséklődött.

Forrás: ingatlan.com, Origo

Címkék: CSOK-kisokos, Hírek
https://otthonteremtes.blogstar.hu/./pages/otthonteremtes/contents/blog/28016/pics/14660977334279478_800x600.jpg
CSOK-kisokos,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?