Az OECD-átlag dupláját fordítjuk otthonteremtésre

Magyarországon arányaiban többet fordítanak a családok támogatására, mint átlagosan az OECD-tagállamokban. Míg utóbbiakban átlagosan a GDP 2,4 százalékát fordítják a családokra, nálunk ez az arány már tavaly elérte a 4 százalékot, és a következő években még tovább nő. No comment.

Otthonteremtésre az idei költségvetési forrás kétszerese, 211 milliárd forint, míg a családok pénzbeli támogatására 4 százalékkal több, 869,4 milliárd forint juthat jövőre.

Ráadásul a családok pénzbeli támogatásai az elmúlt években jelentősen emelkedtek, azok 2010-hez képest 43 százalékkal, összességében 260,9 milliárd forinttal nőttek. A biztosítási alapú ellátások - a csecsemőgondozási díj, a gyermekgondozási díj és a gyermekápolási táppénz - előirányzata 2010-hez képest jövőre 34 százalékkal nő. Az idei évről a jövő évre 8 százalékos emelkedés szerepel a költségvetési tervezetben.

Bővítik továbbá a kétgyermekes családok adókedvezményét, amely jövőre havi 30 ezer forint lesz, és a kormány célkitűzése szerint 2019-re havi 40 ezer forintra nő. A tervek szerint a családi adókedvezmények előirányzata - összességében - 2017-re 8 százalékkal nő, ez pedig 277 milliárd forintot jelent.

A jövőre 211 milliárd forintos előirányzatú otthonteremtési programban, az új építkezéseknél az adott feltételek megléte esetén, továbbra is lehetőség lesz áfa-visszatérítésre, továbbá a program kiegészül a nemzeti otthonteremtési közösségek elemével. Ez az előirányzat felülről nyitott, tehát a költségvetési keret az igényeknek megfelelően módosítható.

https://otthonteremtes.blogstar.hu/./pages/otthonteremtes/contents/blog/27257/pics/14632483556371826_800x600.jpg
Hírek,Nemzetközi kitekintés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?