Az elmúlt évtizedek legnagyobb otthonteremtési programja

A kormány az elmúlt évtizedek legnagyobb otthonteremtési programját hirdette meg, amelyre jövőre 211 milliárd forint áll rendelkezésre. Ez az előirányzat felülről nyitott, tehát a költségvetési keret az igényeknek megfelelően módosítható.

A kormány folytatja az elmúlt évtizedek legnagyobb otthonteremtési programját, ennek egyik fontos elemének nevezte a családok otthonteremtési kedvezményét (csok).

A csok vissza nem térítendő állami támogatás, összege 600 ezertől 10 millió forintig terjedhet, továbbá nagycsaládok esetében további akár 10 millió forint állami kamattámogatású kedvezményes hitel felvételét is lehetővé teszi - mondta.

A jövőre 211 milliárd forintos előirányzatú - otthonteremtési programban, az új építkezéseknél - az adott feltételek megléte esetén - továbbra is lehetőség lesz áfa-visszatérítésre, továbbá a program kiegészül a nemzeti otthonteremtési közösségek elemével.

Az otthonteremtés támogatására tehát 211 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben, amely így jelentős forrásokat biztosít az új és használt lakások vásárlására is felhasználható családi otthonteremtési kedvezményre, az államilag támogatott kedvezményes hitelre és az áfa-csökkentésre, mert a cél az, hogy minden magyar család önálló otthonhoz jusson.

Szerdán egyébként megkezdődött az Országgyűlésben a 2017-es központi költségvetés-javaslat általános vitája. A fő cél az, hogy az állam hiány nélkül működjön, mondta a nemzetgazdasági miniszter, aki szerint kiszámíthatóság és biztonság jellemzi a 2017-es központi költségvetést, amely az adócsökkentés és az otthonteremtés büdzséje is.

Varga Mihály fő célkitűzésként jelölte meg, hogy az állam hiány nélkül működjön jövőre, azaz csak annyit fordítsanak az állam működtetésére, amennyit az állami bevételekből fedezni lehet. Hozzátette: a jövő évi büdzsé 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel, 0,9 százalékos inflációval és 2,4 százalékos uniós módszertan szerinti államháztartási hiánnyal számol.

Címkék: Hírek
https://otthonteremtes.blogstar.hu/./pages/otthonteremtes/contents/blog/27207/pics/14630471102117988_800x600.jpg
Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?